Sådan bekæmpes dræbersneglen


Indsaml og afliv sneglene enten ved at hakke dem over eller overhælde dem med kogende vand. Nemmest at finde sneglene morgen, aften og i fugtigt vejr.

Indsaml snegleæg og destruér dem ved enten af hælde kogende vand over eller knuse dem.

Sæt øl-fælder. Et glas, skål eller lignende graves ned i jorden, så kun et par cm rager op over jorden. Hæld øl i. Sneglene tiltrækkes af lugten, kravler ned i øllet og drukner.

Sæt specielt færdigfremstillede sneglefælder.

Sørg for at have mange af sneglenes naturlige fjender i haven. Pindsvin, frøer, tudser, løbebiller og fugle tager snegleæg og de små dræbersnegle, men går udenom de voksne eksemplarer.

Anskaf et par ænder: Moskusand, Khaki-Campell-and, Indiske Løbeand og Stor Landand æder dræbersnegle i alle størrelser.

Brug nematoder, som er nogle mikroskopiske rundorm. Det er en parasit for sneglene, idet de æder sneglenes væv, inficerer dem med bakterier, hvorefter sneglen dør. Da dræbersnegle gerne æder døde artsfæller, så spredes nematoderne videre til nye snegle.

Kemisk bekæmpelse i form af ferrifosfat, som forhandles under navne som Ferramol og Sneglestop. Stoffet er pilleret og skal blot strøs ud.

Desværre virker alle metoderne, på nær den individuelle indsamling, også på alle andre snegle, så brug dem med omtanke. Sæt dig ind i, hvordan de forskellige snegle ser ud, så du ikke går i krig mod andre snegle end dræbersneglen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*